BejelentésCsomádi Tükör
A Csomádi közélet tisztaságáért!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
Röviden felvázolnánk miért is jött létre eme közösségi oldal. 

Történt egyszer hogy kicsiny falunkban,kreatív és gondolkodó emberek egy kis csapata felvetette annak gondolatát hogy miután Csomádnak nincs újságja hozzunk létre egy kis példányszámú helyi lapot.

 Az ötlet meghallgatásra talált, és az itteni polgármester és a képviselő testület áldását adta rá. A feladat nagy volt,és a lap szerkesztésnek legkisebb gyakorlata nélkül vágtunk bele az újságkészítésbe. A megállapodás értelmében az önkormányzat finanszírozza az anyagi részt,a szellemi részét pedig a szerkesztői csapat ellenszolgáltatás nélkül,társadalmi munkában végzi.

 Az újság Főszerkesztője kigondolta a koncepciót és az újság címét ami Csomádi Hírharang néven hamarosan kedvelt olvasmánya lett az itteni lakosoknak. Természetesen az itteni hatalom tevékenysége csak a cenzúra alkalmazásáig terjedt.

Az újság 4 lapszámot ért meg a   helyi hatalom (Polgármester,Képviselőtestület,Óvoda, Iskola vezetői) a 4.ujság megjelenése után már nem engedték megjelenni a lapot,ugyanis elég sok kritika érte őket munkájukkal és pazarló gazdálkodásukkal kapcsolatban.

 Ezen felül feltárásra és közzétételre került a kis falvak jellemzője a szövevényes családi kapcsolatok és ezek haszonélvezői. 

Megvonták az anyagi támogatást és "elbocsájtották" a szerkesztőket. És mindez csak azért mert rájuk nézve nem mindig, csak és kizárólag jót írtunk.

 Ezután nem sokkal, helyi támogatók segítségével és összefogással a szerkesztők elindítottak egy másik újságot Csomádi Tükör néven.

 Ez a lap már független volt minden helyi hatalomtól,és cenzúrától. 

Erre válasz lépésként az önkormányzat felélesztette a Csomádi Hírharangot negyedéves kiadásban.

 A szűkös gondolat világukra jellemzően még arra sem voltak képesek hogy más nevet találjanak ki hivatalos lapjuknak mondván hogy nem védettük le a nevet sehol, galád, kicsinyes módon eltulajdonították más szellemi teremtményét. 

Visszatérve a Csomádi Tükörhöz immár hét hónapja 24 oldalon,függetlenül adja közzé a falu életét jelentősen befolyásoló eseményeket. 

Reményeink szerint,hamarosan e közösségi lapon is közzétesszük az újság teljes tartalmát. Megtisztelő figyelmüket megköszönve,várjuk észrevételeiket,véleményüket. 

Szerkesztőség. 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!